تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • مدیرعامل شرکت دخانیات مطرح کرد:افزایش مقداری و ریالی تولید و فروش در سه ماه نخست امسال

  • امضای تفاهم نامه همکاری میان بانک سپه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت توسعه نوآوری نشان

  • ارائه کارت هواداری باشگاه استقلال از سوی بانک شهر

  • معاون توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی پست بانک ایران: ارتقا معیشت همکاران اولویت برنامه‌های معاونت توسعه سرمایه انسانی است

  • مدیر شعب استان مازندران بانک ایران زمین:  یک بانکدار باید از اخبار اقتصادی روز آگاه باشد

  • تاکید مدیران ارشد بانک ملی ایران بر لزوم توجه بیشتر به تقویت و ارتقاء خدمات بهینه به مشتریان

  • رتبه برتر کنکور سراسری ۱۴۰۱ در جمع مشتریان ویژه بانک ملی ایران

  • ارایه سرویس استرداد وجه (Refund) به مشتریان ویژه بانک ملی ایران

  • قرارداد خودمالکی نهضت ملی بیش از ۴۰ هزار واحد منعقد شد

  • بانک صادرات ایران برای ارتقای سهم از بازار تلاش‌های جدیدی آغاز کرده است

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›احتمال انتقال ایدز در یک رابطه چقدر است

احتمال انتقال ایدز در یک رابطه چقدر است

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۰۵-۰۱

باور غلط ۱: بیماری اچ آی وی و ایدز یکی هستند!

این باور اشتباه است. اچ آی وی یک نوع ویروس است که وارد بدن فرد می شود و وی را حامل یا دارنده این عفونت می کند.

تا زمانی که این ویروس در بدن وی باشد، می تواند ویروس را به فرد دیگری انتقال دهد. ایدز که شکل پیشرفته ابتلا به اچ آی وی است، به حالتی اطلاق می شود که سیستم دفاعی بدن فرد دارای اچ آی وی ضعیف شده و توان مقابله با ویروس را ندارد.

در این حالت این ویروس فرد را مستعد هر گونه بیماری و عفونت های فرصت طلب می کند، که دیگر بدن توان مقابله با آنها را ندارد. پس اچ ای وی، باعث ایدز می شود. در حال حاضر زمان متوسط بین عفونت با اچ آی وی و ظهور علائم ایدز تقریبا ۱۰ سال است.

این زمان به مقدار زیاد از فردى به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل بسیار از جمله وضعیت سلامتى و رفتارهاى فرد بستگى دارد. در حال حاضر با تجویز درمان هاى موجود که تکثیر ویروس را مهار مى کنند، مى توان سرعت ضعیف شدن دستگاه ایمنى را کند کرد.

همچنین مى توان از بعضى از بیمارى هاى همراه با ایدز پیشگیرى یا آنها را درمان کرد. بنابراین تشخیص زودرس آلودگى به اچ آی وی امکان انتخاب هاى بیشتر درمانى و پیشگیرى را فراهم مى آورد.

باور غلط ۲: اچ آی وی/ایدز بیشتر در افراد همجنس گرا دیده می شود!

این ویروس فقط در این افراد دیده نمی شود و هر کسی که روابط جنسی حفاظت نشده داشته باشد، ممکن است این ویروس/عفونت را دریافت کند. هر چند این گروه نیز خود در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و پیشگیری روابط جنسی خود، در معرض خطر برای ابتلا به این عفونت هستند.

باور غلط ۳: اچ آی وی/ایدز مختص افراد خلافکار است و بیشتر این افراد را مبتلا می کند!

بر اساس یافته های پژوهشی، احتمال انتقال این عفونت در افراد شهری یا روستایی، و یا در گروههای اعتقادی و اخلاقی مختلف، یکسان است. این که چه چیزی باعث بالا بردن احتمال انتقال این عفونت در برخی از افراد می شود، نوع رفتارهایی است که این افراد دارند.

افرادی که دارای رفتار پرخطر جنسی (عدم استفاده از کاندوم، رفتارهای جنسی نامتعارف مثل روابط جنسی دهانی–مهبلی، دهانی–مقعدی، و …) هستند، افرادی که دارای رفتارهای پرخطر تزریقی مواد هستند، از احتمال بیشتری برای دریافت این عفونت برخوردار هستند. حال این فرد خلافکار و یا بدون خلاف، و یا اینکه در شهر یا روستا باشد.

باور غلط ۴: ارتباط جنسی با شریک جنسی به ظاهر سالم بی خطر است و اشکالی ندارد!

این یکی از مهمترین اشتباهات و منفی ترین نگرش ها در رابطه با این عفونت است. در این مورد باید بسیار با احتیاط برخورد شود. از طریق ظاهر یک فرد، نمی توان فهمید که وی به این عفونت آلوده است یا خیر. ویروس این عفونت ممکن است سال ها در بدن فرد مبتلا وجود داشته باشد و فرد با این عفونت زندگی کند، و از آن آگاهی نداشته باشد.

در زمانی که وی این ویروس را دارد، ناقل این عفونت خواهد بود و احتمال انتقال آن از وی به فرد دیگری در صورت رعایت نکردن اصول بهداشت جنسی نیز وجود دارد.

باور غلط ۵: پشه می تواند عفونت اچ آی وی/ایدز را منتقل کند!

پشه نمی تواند این عفونت را منتقل کند.

باور غلط ۶: بیماری ایدز نفرین خداست، و افراد مبتلا به این بیماری نفرین شده اند!

بیماری ایدز از طریق ویروسی به نام اچ ای وی ایجاد می شود و این نوع خرافه گویی که نفرین می تواند باعث انتقال این ویروس شود، کاملا کذب است.

در برخورد با این نوع خرافه ها، می توان همچون بیماری سرماخوردگی تفسیرش کرد. آیا سرماخودرگی (یا هر بیماری دیگر) نتیجه نفرین سایرین است؟ جواب خیر است. نباید با این نوع عقاید و نگرش ها از پیشگیری و احتیاط های لازم کم شود.

باور غلط ۷: بیماری ایدز درمان دارد!

در حال حاضر برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد. داروهای موجود طول عمر افراد مبتلا را افزایش داده و مرگ را به تعویق میاندازند. در واقع پیشرفت بیماری را به تاخیر انداخته و کیفیت زندگی افراد مبتلا را بهبود می بخشد.

باور غلط ۸: می توان همه خون آلوده شده فرد مبتلا را عوض کرد و به جای آن خون سالم را به وی تزریق و وی را درمان کنیم!

چنین اقدامی به هیچ وجه امکان عملی ندارد. لازم به توضیح است که این ویروس نه تنها در خون، بلکه در سایر بافتهای بدن نیز دیده می شود. پس اینکه فکر کنیم با تصفیه خون یا تعویض خون فرد مبتلا، می توان وی را درمان کرد، نگرشی اشتباه است.

باور غلط ۹: ازدواج در سنین پایین می تواند از ابتلاء به این بیماری پیشگیری کند!

این نگرش کاملا به افراد ازدواج کرده بستگی دارند. اگر این افراد فقط دارای همان یک شریک جنسی باشند، طبیعی است که از شرکای جنسی سالم و مطمئن برخوردار هستند و احتمال دریافت عفونت از شریک جنسی سالم خود بسیار کم است. اما اگر این افراد با وجود ازدواج در سنین پایین، از رفتارهای پرخطری برخوردار باشند.

(مثل داشتن چندین شریک جنسی، استفاده از مواد روان گرادن در هنگام روابط جنسی که منجر به بی بند و باری جنسی هم می گردد، تزریق مواد، و …)، انتقال این عفونت در آنها باز هم محتمل است. مهمترین نکته این است که در هنگام ازدواج این افراد مهارت های لازم برای زندگی سالم را کسب کنند.

باور غلط ۱۰: آمیزش جنسی/مقاریت از راه پشت (به صورت مقعدی) خطری ندارد!

احتمال سرایت اچ ای وی به هنگام آمیزش جنسی مقعدی بیشتر از آمیزش مهبلی (واژنی) است (به ویژه شخصی که مفعول واقع شده است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا قرار دارد). در هر دوی این نوع روابط جنسی استفاده از وسایل پیشگیری مثل کاندوم کاملا باید رعایت شود.

باور غلط ۱۱: یک بار تماس جنسی بدون کاندوم خطری برای انتقال عفونت ندارد!

توجه داشته باشیم که احتمال انتقال عفونت (ویروس اچ ای وی) ممکن است با یک بار رابطه جنسی کم باشد اما این به معنی صفر بودن آن نیست!! دیده شده است که افراد فقط با یک بار رابطه جنسی محافظت نشده با یک فرد مبتلا، به این عفونت دچار شده اند.

باور غلط ۱۲: احتمال سرایت عفونت از راه مقاربت جنسی دهانی بسیار کم است!

آمیزش دهانی (چه مرد برای زن و چه برعکس)، نیز ممکن است باعث سرایت ویروس از فرد مبتلا به فرد غیر مبتلا گردد. ویروس در ترشحات جنسی فرد مبتلا وجود دارد، و در صورتی که فرد مقابل از زخم هایی در مخاط دهان و لثه برخوردار باشد، احتمال انتقال ویروس را ممکن می سازد.

باور غلط ۱۳: رابطه جنسی با افراد جوان تر (مخصوصا تن فروشان جوان) خطر کمتری در انتقال عفونت دارد!

این یک نوع نگرش و باور نادرست، مخصوصا در میان افرادی است که با زنان تن فروش رابطه جنسی دارند، می باشد. این افراد از آنجایی که جوان تر هستند ممکن است تعداد مشتری های جنسی بیشتری را هم داشته باشند. بالا رفتن تعداد مشتری های جنسی یک فرد تن فروش، احتمال عفونی شدن وی را نیز بالا می برد.

همچنین، از آنجایی که این افراد در سنین پایین تر از آموزشهای کمتری نیز برخوردار هستند، احتمال مثبت بودن آنها نیز بالاتر خواهد رفت. عدم رعایت اصول بهداشت جنسی، چه در سنین بالا و چه در سنین پایین، خطر انتقال ویروس را افزایش می دهد.

باور غلط ۱۴: احتمال انتقال ویروس حتی در صورت استفاده از کاندوم در یک رابطه جنسی با فرد اچ آی وی مثبت نیز وجود دارد!

در صورت استفاده از وسایل پیشگیری، همچون کاندوم، احتمال سرایت ویروس بسیار بسیار کم است، حال چه این رابطه با فرد مبتلا باشد و چه اینکه با یک فرد سالم (واقعی و یا به ظاهر سالم) باشد. اما، در صورت پاره شدن کاندوم در حین رابطه جنسی با فرد اچ آی وی مثبت، احتمال انتقال وجود دارد.

باور غلط ۱۵: با بودن کنار فرد مبتلا به اچ آی وی، افراد دچار این عفونت/بیماری می شوند!

بر اساس یافته های علمی، نشان داده شده است که این ویروس از طریق تماس، اشک، عرق یا بزاق دهان منتقل نمیشوند.

 توجه داشته باشد که ویروس اچ آی وی از راههای زیر منتقل نمیشود:

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* تنفس هوای یکسان با فرد مبتلا

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* استفاده از وسایل غذاخوری مشترک با فرد مبتلا

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* تماس با سطح توالت فرنگی یا دستگیره در بعد از فرد مبتلا

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* نوشیدن از لیوان آب یکسان

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* استفاده از تجهیزات ورزشی مشترک در باشگاه ورزشی

* بغل کردن، بوسیدن یا دست دادن با فرد مبتلا

* حمام ها یا استخرهای عمومی

انتقال از طريق تماس جنسي

يكي از اساسي ترين راههاي انتقال اين بيماري ارتباط جنسي و يا مقاربت است. هر نوع تماس يا ارتباط جنسي محافظت نشده با شخص آلوده مي‏تواند باعث انتقال اين بيماري گردد از جمله ارتباط واژينال، مقعدي و يا دهاني. همچنين نسبت آلوده شدن زن به مرد سه به يك مي‏باشد.

نكته مهم ديگر آن است كه هرگونه بيماريهاي مقاربتي مي‏تواند شانس آلوده شدن به اين بيماري را افزايش دهد. زيرا بيماريهاي آميزشي يا مقاربتي باعث ايجاد جراحت ها يا زخم هايي در نواحي تناسلي مي‏نمايند كه از طريق زخم، ويروس به راحتي وارد بدن مي‏شود.

منظور از بيماريهاي مقاربتي يا بيماريهاي آميزشي (STD) انواع عفونت‏ها و بيماريهايي است كه در اثر مقاربت يا آميزش جنسي منتقل مي‏شوند. مانند سوزاك، سيفليس.

آيا با انجام يكبار رفتار جنسي پرخطر احتمال ابتلا به بيماري ايدز وجود دارد؟

بايد به يادداشت كه در هر بار رفتار پرخطر با فردي كه آلوده است احتمال انتقال بيماري وجود دارد. از آن جايي كه مشخص نيست چه كسي آلوده است و چه كسي آلوده نيست، پس بهتر است از رفتارهاي پرخطر اجتناب نمود.

حتي به افرادي كه HIV مثبت هستند نيز، براي پيشگيري از ورود سريع به مرحله ايدز همين توصيه مي‏شود. زيرا با هر بار رفتار پرخطر تعداد ويروس بيشتري از ويروسهاي موجود در فرد مبتلا وارد بدن مي‏شود و هرچه تعداد ويروسها بيشتر و متنوع‏تر شود، فرد با سرعت بيشتري از مرحله HIV مثبت به مرحله ايدز مي‏رسد.

به عبارت ديگر هرچه رفتارهاي پرخطر بيشتري انجام شود، سيستم ايمني بدن سريعتر از بين مي‏رود. بنابراين در مورد افراد سالم انجام حتي يك بار رفتار پرخطر نيز احتمال مبتلا شدن را بدنبال دارد و در افراد مبتلا به HIV مثبت نيز باعث تشديد و تسريع بيماري مي‏شود.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.com/?p=20799

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    ۱۴ نشانه ای که خبر از بیماری های کلیوی می دهند

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    مبتلایان سنگ کلیه از مصرف مُسکن پرهیز کنند/مصرف غذای چرب ممنوع

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    شاخصه های امنیت غذایی

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    غذا‌هایی که با روح و روان جنین بازی می‌کنند!

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    نقش هورمون های بدن روی رفتارهای انسان

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    واکنش وزیر بهداشت به مافیای دارو

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • مدیرعامل شرکت دخانیات مطرح کرد:افزایش مقداری و ریالی تولید و فروش در سه ماه نخست ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان بانک سپه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲
  • ارائه کارت هواداری باشگاه استقلال از سوی بانک شهر

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲
  • معاون توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی پست بانک ایران: ارتقا معیشت همکاران اولویت برنامه‌های معاونت ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲
  • مدیر شعب استان مازندران بانک ایران زمین:  یک بانکدار باید از اخبار اقتصادی روز ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۱-۰۵-۲۲
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۲۰

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    با سلام و درود ...
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • راه اندازی رستوران
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    زوج های جوان به ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است